Belangenbehartiging

De RVOZ dient jouw belangen

De RVOZ behartigt de collectieve belangen van de ondernemers en hiermee worden ook jouw belangen behartigd als ondernemer in Zoetermeer. Dit doen we vanuit de gedachte dat een economisch gezonde stad waar het bedrijfsleven floreert in ieders belang is. Goed voor de stad, goed voor de inwoners en goed voor de ondernemers.
Er zijn regelmatig gesprekken met de Zoetermeerse politiek, zowel met de wethouders als met individuele raadsleden. De bestuursleden hebben zitting in verschillende (partner)organisaties om de collectieve belangen van Zoetermeerse ondernemers in het algemeen en RVOZ-leden in het bijzonder te behartigen.
conomisch gezonde stad, waar het bedrijfsleven floreert, uiteindelijk in ieders belang is.

Jouw actieve deelname

Het bestuur kan uw belangen echter pas goed behartigen als het weet hoe er tegen bepaalde zaken aan wordt gekeken. Kortom, je kunt zelf een belangrijke bijdragen leveren als het gaat om het bepalen van aard en inhoud van de belangenbehartiging. Dat kan bijvoorbeeld door actief deel te nemen aan de verschillende krachtgroepen.

Algemene informatie
 

De RVOZ verbindt bedrijven, zowel gevestigde als startende, en organisaties. We creëren ruimte om elkaar te inspireren, te helpen en dragen bij aan (innovatieve) inzichten. Mede hierdoor ontstaan nuttige samenwerkingsverbanden.
 
De RVOZ verbindt

Lid zijn van deze hechte ondernemersvereniging levert je altijd wat op! Het begint er mee, dat de RVOZ-leden je leren kennen. Daar bieden we je het platform voor. Zo kun je tijdens de eerste netwerkbijeenkomst die je bezoekt, jezelf introduceren. Daarnaast word je uitgenodigd voor de Nieuwe Leden Lunch waarbij je andere nieuwe leden ontmoet.  Ook op de website maken we plaats voor je en kan je jezelf en je bedrijf voorstellen.
 
Het platform

Verder zijn er natuurlijk de bijeenkomsten, borrels en diverse activiteiten. Hier kan je met medeleden, met wethouders, ambtenaren en andere partners van de RVOZ informeel van gedachten wisselen. Tijdens deze ontmoetingen is er alle ruimte om jouw initiatieven voor het voetlicht te brengen.
De RVOZ biedt kennis, een professioneel netwerk en belangenbehartiging. Jaarlijks worden er 15-20 evenementen georganiseerd waaronder het drukbezochte Miljoenennotaontbijt en de verkiezing van de Ondernemer van het jaar, de Ster van Zoetermeer.
 

Leden aan het woord (2)

Ronald Baptiste, directeur van Habo GWW

U bent sinds kort lid van RVOZ. Waarom eigenlijk?

“Wij zijn al zeven jaar actief in Zoetermeer. Onze hoofdvestiging is in Den Haag maar we hebben ook een vestiging in Alphen aan den Rijn en sinds maart van dit jaar in de Heliumstraat 152 een vestiging in Zoetermeer. We willen in het Zoetermeerse nog meer zichtbaar zijn. En daar hoort dan naar mijn gevoel ook een lidmaatschap van de RVOZ bij.”

En bevalt het?

“We zijn nu al een paar keer bij bijeenkomsten geweest en ik heb al met diverse leden en dus mede-ondernemers kennisgemaakt. En dat was bijzonder aangenaam.

Wat verwacht u van het lidmaatschap van de RVOZ?

“Toch voor een belangrijk deel een uitbreiding van het netwerk. Dus zoals ik al zei het kennismaken met vertegenwoordigers van andere branches. Je hebt daarbij als gemeenschappelijk raakvlak dat je allemaal ondernemer bent. En verder natuurlijk toch ook de belangenbehartiging van de vereniging richting de gemeente Zoetermeer.”

Nog meer?

“Het Zoetermeers bedrijfsleven staat voor een paar belangrijke vraagstukken. Dan denk ik aan het economisch gezond houden van de gemeente maar ook verantwoordelijkheid nemen als het gaat om het leveren van arbeidsplaatsen. En dan vooral ook arbeidsplaatsen voor mensen die om wat voor reden moeilijk aan het werk kunnen komen. Wij hebben zelf bij de opening van onze Zoetermeerse huisvesting het arbeidscontract getekend van iemand die uit het potentieel van Sociale Zaken komt. Daar moeten we als RVOZ en als Zoetermeers bedrijfsleven echt mee aan de gang. Als we daar met z’n allen niet achter gaan staan dan wordt het probleem niet alleen niet opgelost, maar zelfs nog groter dan nu al het geval is.”

BESTUUR

Benita van Wegen (voorzitter)
Dierenboetiek Reinken

Astrid Kooij van der Does (penningmeester)
Senator Administraties & Advies b.v.

Bert van Vliet
Rabobank Regio Den Haag

Robbert Roos
Strix Varia Woord&Beeld

Sebastiaan Smits
Storytellers

REDACTIE RVOZ MAGAZINE

DemiSec
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

RVOZ BIJEENKOMSTEN

DemiSec
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

SECRETARIAAT

DemiSec
Postbus 163
2650 AD Berkel en Rodenrijs
T +31(0)6 22 13 14 55
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BTW NL808023627B01
KvK 27183870