Zoetermeerse ondernemers in actie voor Leger des Heils

Beoordeel dit item
(1 Stem)
Mobiele kledingwinkel
De Zoetermeerse ondernemers
Ferry Lamboo, Willem Heijboer en
Joost den Elzen hebben de handen ineengeslagen om een ‘oude’ SRV wagen op te knappen voor het Leger des Heils. Na een metamorfose gaat de SRV wagen dienst doen als mobiele kledingwinkel.


Synergie
Gert-Jan Freeke, directeur van Het Leger des Heils Den Haag heeft contact gezocht met Joost den Elzen met de vraag of hij de ‘oude’ SRV wagen weer mooi zou kunnen maken. De wagen moet dienst gaan doen als mobiele kledingwinkel. Met de wagen gaat het Leger des Heils langs verschillende wijken waar mensen deze hulp goed kunnen gebruiken. Een prachtig project voor een goed doel. Maar de uitdaging zat hem in het feit dat er minimaal budget was om dit voor elkaar te krijgen.

“Deze klus was te omvangrijk, om alleen aan te pakken”; aldus Joost den Elzen van de ABS Den Elzen Groep. Daarom heeft Joost contact gezocht met andere ondernemers om de klus te klaren. Het was geweldig dat Ferry Lamboo van Lamboo Repair en Willem Heijboer van de Blomsma Groep direct enthousiast reageerden om te helpen bij deze uitdaging.

Er is door de ondernemers in totaal zo’n 200 uur in deze klus voor het goede doel gestoken! Een mooi staaltje MVO, ondanks de economisch moeizame tijd.

Er zijn ook sponsoren betrokken voor de levering van materialen. AKZO Nobel Sikkens voor de lak en 3M voor de folie die nodig was voor de bestickering. Zonder deze sponsoring was het project niet gelukt!

Leerproject
Het project is door de ondernemers ook aangegrepen om leerlingen binnen de bedrijven een kans te geven. Zowel Lamboo als Blomsma hebben leerlingen ingezet om een bijdrage aan het project te leveren. Zo heeft het project naast iets moois voor het Leger des Heils ook een prachtige leerschool opgeleverd voor de medewerkers van de bedrijven.
3397 keer gelezen

BESTUUR

Benita van Wegen (voorzitter)
Dierenboetiek Reinken

Astrid Kooij van der Does (penningmeester)
Senator Administraties & Advies b.v.

Bert van Vliet
Rabobank Regio Den Haag

Robbert Roos
Strix Varia Woord&Beeld

Sebastiaan Smits
Storytellers

REDACTIE RVOZ MAGAZINE

DemiSec
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

RVOZ BIJEENKOMSTEN

DemiSec
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

SECRETARIAAT

DemiSec
Postbus 163
2650 AD Berkel en Rodenrijs
T +31(0)6 22 13 14 55
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BTW NL808023627B01
KvK 27183870