Vandaag 16 juli vond de feestelijke ondertekening plaats van het SEA convenant Zoetermeer 2014-2018 (klik op de link om het convenant te downloaden). Bijzonder was dat er leerlingen waren van het VMBO en MBO die officieus mede ondertekend hebben. De partijen in de SEA zijn de gemeente Zoetermeer,
de RVOZ, de OZB, het SOB, de Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer, Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Zoetermeer en het UWV werkbedrijf.

De doelstellingen van het convenant zijn: het verbeteren van het ondernemersklimaat,het vergroten van de werkgelegenheid, het verminderen van het aantal uitkeringsgerechtigden en het vergroten van de relatie tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

De RVOZ verbindt zich door ondertekening van het convenant aan de uitvoering van het “Uitvoeringsprogramma SEA 2014-2018.
Eind 2013 zijn de plannen voorgelegd om in het kader van de stedenband Zoetermeer-Xiamen te komen tot een stichting “Vrienden van Xiamen, China”.

Via een dergelijke stichting zal het gemakkelijker zijn om meer zelfstandig bepaalde uitwisselingen en evenementen te organiseren tussen Xiamen en Zoetermeer. Daarbij zal niet elke keer gesteund behoeven te worden op financiele dan wel personele betrokkenheid vanuit de gemeente.

Op de volgende pagina treft u de agenda en meer informatie aan voor de eerste bijeenkomst van de nieuwe "Stichting Vrienden van Xiamen, China" die op dinsdag 24 juni jl. heeft plaatsgevonden. Wanneer u het verslag van deze bijeenkomst wilt ontvangen kunt u dit aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Onderstaande brief is verzonden aan de Gemeente Zoetermeer inzake de lokale lasten. De gemeente Zoetermeer heeft een zeer minimale verhoging van de OZB (niet-wonen) doorgevoerd, dus ruim onder landelijk gemiddelde!
We zijn blij dat de gemeente Zoetermeer onze oproep serieus heeft genomen en eraan gehoor heeft gegeven.

Geachte Raad,

In 2013 heeft MKB-Nederland alle gemeenten gevraagd te beloven de OZB-opbrengsten van niet-woningen te verlagen of met maximaal met het percentage van de inflatie op te laten lopen.
Pagina 1 van 2

BESTUUR

Benita van Wegen (voorzitter)
Dierenboetiek Reinken

Astrid Kooij van der Does (penningmeester)
Senator Administraties & Advies b.v.

Arjan uit de Bosch
Innervida Ontplooiingsarchitecten

Bert van Vliet
Rabobank Regio Den Haag

Robbert Roos
Strix Varia Woord&Beeld

Sebastiaan Smits
Storytellers

REDACTIE RVOZ MAGAZINE

DemiSec
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

RVOZ BIJEENKOMSTEN

DemiSec
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

SECRETARIAAT

DemiSec
Postbus 163
2650 AD Berkel en Rodenrijs
T +31(0)6 22 13 14 55
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BTW NL808023627B01
KvK 27183870