Intro en visie

RVOZ, een actieve vereniging

De RVOZ is in april 1999 ontstaan uit een fusie tussen de Ondernemersvereniging Zoetermeer en de Raad van Handel en Industrie. Een ondernemersvereniging die zich op talrijke manieren inzet voor een gezond Zoetermeers ondernemingsklimaat. Dat doet RVOZ door middel van lobbyen en participeren in lokale regionale netwerken en organisaties. Zo is er bijvoorbeeld regelmatig periodiek overleg met de Zoetermeerse politiek. En ook trekt de RVOZ op met de werkgeversorganisaties MKB Zuid-Holland,  VNO/NCW-West en de Kamer van Koophandel.  

Daarnaast organiseert het regelmatig netwerkbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten vormen voor onze leden ideale momenten om op een informele wijze in contact te komen met bijvoorbeeld ambtenaren, wethouders en raadsleden,  professionele RVOZ-partners en uiteraard andere actieve ondernemers. Juist tijdens de netwerkbijeenkomsten wordt het verenigingsgevoel uitgedragen. Uiteindelijk is de RVOZ er vóór en dóór ondernemers. De leden zijn ondernemers, zowel mkb als grootbedrijf, uit Zoetermeer of hebben een binding met de stad.

Leden kunnen binnen de RVOZ op diverse manieren een actieve bijdrage aan de vereniging leveren. Naast een functie in het bestuur zijn er de commissies waarin men actief kan deelnemen. Deze commissies buigen zich over zaken als communicatie, nieuwe leden, zorg en welzijn, bestuur en belangen en dienstverlening gemeente. De commissies leveren de bouwstenen voor het RVOZ-beleid en zijn een verbindende factor tussen de leden.

Een vereniging met visie

De RVOZ streeft, zoals hierboven reeds aangegeven naar een gezond ondernemersklimaat in Zoetermeer. Daarvoor is de vereniging onder andere betrokken bij de Sociaal Economische Agenda van de gemeente Zoetermeer. Een goed economisch klimaat is immers essentieel om goed te kunnen ondernemen. Maar een gezond ondernemersklimaat ontstaat ook als ondernemers hun kennis en know how in de ruimste zin van het woord met elkaar kunnen delen. Dat zorgt immers voor innovaties op diverse gebieden. Het RVOZ fungeert daarbij als platform.

Om daar op de juiste wijze handen en voeten aan te geven heeft de RVOZ speerpunten geformuleerd. Dat zijn:

  • Bundelen van de krachten van ondernemers
  • RVOZ profileren als ontmoetingsplaats
  • Zorgen dat Zoetermeer (nog meer) gaat bruisen
  • Een brug slaan tussen bedrijfsleven en onderwijs
  • Het stimuleren van duurzaamheid

BESTUUR

Benita van Wegen (voorzitter)
Dierenboetiek Reinken

Astrid Kooij van der Does (penningmeester)
Senator Administraties & Advies b.v.

Bert van Vliet
Rabobank Regio Den Haag

Robbert Roos
Strix Varia Woord&Beeld

Sebastiaan Smits
Storytellers

REDACTIE RVOZ MAGAZINE

DemiSec
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

RVOZ BIJEENKOMSTEN

DemiSec
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

SECRETARIAAT

DemiSec
Postbus 163
2650 AD Berkel en Rodenrijs
T +31(0)6 22 13 14 55
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BTW NL808023627B01
KvK 27183870